KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Voor het KNW Voorjaarscongres 2022 zetten we de schijnwerpers op 'Transities in de watersector' en de uitdagingen om het waterperspectief effectief te verbinden met de grote maatschappelijke opgaven van dit moment. 'Verandering van systemen vraagt om verandering van denken, doen én organiseren.' Save the date - KNW Voorjaarscongres op vrijdag 22 april 2022.

NC2021 banner3

KNW Voorjaarscongres: Transities in de watersector - leren van transformeren

vrijdag 22 april 2022 | save the date

Transitieopgaven in de watersector
Als watersector hebben we grote ambities en werken we al volop en met veel passie aan diverse transitieopgaven. Zowel in het stedelijk als landelijk gebied, in het watersysteem en de waterketen. Soms gaat het goed maar ook best vaak is het taai. Niet gek ook, omdat verandering van systemen vraagt om verandering van denken, doen én organiseren.

"We moeten de opgaven in de watersector op de juiste manier definiëren, niet als 'optimalisatieprobleem' maar als transitie-vraagstuk. Immers, het is de precieze omschrijving van een probleem die bepaalt in welke richting men de oplossing zoekt. Echte transitie-oplossingen, mét handelingsperspectief, zijn hoogstnoodzakelijk."

Leren van transformeren - WAT & #Hoedan?
Tijdens het Voorjaarscongres zoomen we samen in op de opgaven waar we voor staan, het fenomeen 'transities' en uitgangpunten die belangrijk zijn bij het realiseren van transitie-opgaven. Dit alles krijgt pas echt betekenis als daar de praktijk tegenaan wordt gelegd. Na afloop van het Voorjaarscongres heb je concrete handvatten gekregen om met je eigen transitieopgave(n) aan de slag te gaan, én een scherper zicht op wat het van de organisatie vraagt. 

Het wordt een gevarieerd programma met sprekers, workshops, en veel ruimte voor ontmoeting met collega's.

  • We starten met het 'WAT' met sprekers over transitie theorie, randvoorwaarden en context
  • #Hoedan? Het middagprogramma draait om casuïstiek van verschillende transitiethema’s, het 'HOE' staat centraal

Tijdens het KNW Voorjaarscongres zal ook de H2O-prijs worden uitgereikt, voor het beste Vakartikel van 2021.

Informatie en achtergrond
KNW Voorjaarscongres 2022

NC2021 banner4

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Handige links

Over onze organisatie

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl