KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

CoP Webinar B&O over Wateroverlast en Handelingsperspectief. Wat zijn - vanuit B&O perspectief - de ervaringen tijdens het hoge water en de wateroverlast zomer 2021 in Limburg en Brabant? CoP Webinar mmv Waterschap Limburg en Waterschap Aa en Maas, donderdagochtend 27 januari 2022.

 CoP hoogwater

CoP B&O 'Wateroverlast 2021 in Limburg en Brabant: handelingsperspectief beheer en onderhoud’

donderdag 27 januari 2022 | 9:00-10:00 uur | webinar via Teams

Aanmelden: via het registratieformulier

---
PROGRAMMA

9:00 | Welkom door dagvoorzitter Bart Brugmans

9:05 | Waterschap Limburg: 'Machteloosheid B&O medewerkers tijdens Hoogwater: Roeien met riemen die zijn weggedreven' - door Roel Wijnhoven en André Smeets

Twee jaar geleden heeft waterschap Limburg al het groenbeheer uitbesteed, incl. de calamiteitenzorg. Tijdens de al uitzonderlijke situatie van hoogwater tijdens de zomer is voor de eerste keer al het noodmateriaal in een hele korte tijd door de aannemers uitgereden en opgebouwd. Het Beheer & Onderhoudspersoneel van het waterschap had de kennis en ervaring om de verschillende noodmaterialen op te bouwen, maar voor het eerst stond de aannemer aan de lat voor de logistiek en opbouw. Natuurlijk ging er van alles goed en ook fout: maar net op tijd was alles opgebouwd. De medewerkers beheer & onderhoud voelden zich soms machteloos door de enorme afvoeren en aanwezige sturingselementen in het watersysteem. Op momenten konden de medewerkers zelf weinig doen voor de burgers behalve hen informeren en adviseren hoe zij verder schade kunnen voorkomen. Tijdens de presentatie komen naast ervaringen ook beelden van het hoogwater voorbij die beeldend zijn voor de machteloosheid van de B&O medewerkers.

9:35 | Waterschap Aa en Maas: 'Verwachtingen hoog water en hoe daarmee is omgegaan vanuit B&O perspectief' - door Jos Kruit

Juli 2021 is Oost-Brabant nog aan het bijkomen van de grote droogte van de voorgaande jaren en we zetten nog altijd in op zoveel mogelijk water vasthouden. Dan komen er zeer extreme neerslagverwachtingen en wordt er hoogwater in de Maas verwacht. Tijdens de presentatie komt aan bod of de verwachtingen zijn uitgekomen en hoe Aa en Maas daar mee is omgegaan vanuit B&O perspectief.

10:00 | Afsluiting door dagvoorzitter Bart Brugmans

---
Aanmelden: via het registratieformulier

Organisatie
CoP Beheer en Onderhoud

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Handige links

Over onze organisatie

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl