KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Virusinfecties zijn er sinds mensenheugenis en ook pandemieën zijn niet nieuw. Als Watersector dragen we een steentje bij aan oa COVID-monitoring, en tegelijkertijd worden we geconfronteerd met allerhande andere rampen die zich om ons heen voltrekken. Wat is de stand van zaken, en hoe te handelen? Tijd voor reflectie en ontmoeting tijdens het Nieuwsjaarscongres, Vakantiecursus VC73 'Pandemieën en andere rampen!' op maandag 17 januari 2022 in Delft.

corona

VC73: Pandemieën en andere rampen!

Nieuwjaarscongres voor de NL Watersector, alias de Vakantiecursus
Maandag 17 januari 2022 | Theater De Veste, Delft

Indien de corona maateregelen het toelaten, wordt de Vakantiecursus (VC73) georganiseerd op een alternatieve datum en locatie: Theater De Veste in Delft, op maandag 17 januari 2022.

Hoe onbevangen waren we begin 2020 en hoe snel werden we ingehaald door de realiteit. Voor de eerste keer sinds lange tijd heeft de vakantiecursus een jaar moeten overslaan, maar in 2022 pakken we de draad weer op..! De pandemie heeft ons begin 2020 allemaal verrast, of wilden we het tegen beter weten in niet gewaarworden? Virusinfecties zijn er sinds mensenheugenis en ook pandemieën zijn niet nieuw. Maar de snelheid waarmee deze ramp zich voltrok heeft natuurlijk alles te maken met ons gedrag, met onze reisbewegingen, met onze (internationale) sociale netwerken.

De Watersector heeft zijn steentje bijgedragen aan het herkennen en volgen van de pandemie. Mogelijk gaat het riool als spiegel van onze samenleving wel een doorslaggevende rol spelen in het beheer van toekomstige besmettelijke ziektes.

Ook andere donkere wolken pakken samen. Sommige regenen helemaal leeg en blijven wel heel lang hangen op 1 plek... Met als gevolg: kleine stroompjes worden kolkende rivieren en een nieuwe ramp is geboren. Kunnen we dat beheren, en hoe moet dat dan?

En natuurlijk heeft dat alles te maken met de klimaatramp die zich langzaam maar zeker voltrekt. De vraag is niet meer of we onder de 2oC opwarming kunnen blijven maar hoeveel graden we er boven gaan zitten.. Werk aan de winkel, ook voor de NL Watersector!

In de 73e vakantiecursus brengen we een aantal rampen voor het voetlicht en bekijken we met de sprekers de stand van zaken en vragen ons af ‘hoe te handelen’. Na het tableau van rampen zal Tommy Wieringa een reflectie geven om navelstaren te voorkomen. Heel graag willen we u weer fysiek ontmoeten en hopelijk zullen de huidige corona maatregelen voldoende zijn om dat mogelijk te maken. We zien er in ieder geval enorm naar uit!! U ook??

Programma en aanmelding
TUD Vakantiecursus 2022

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Handige links

Over onze organisatie

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl