Afdrukken

Hoe worden 'Digital Twins' gebruikt in de watersector? Wat zijn de ervaringen in drinkwater en afvalwater? Terugblik op het webinar 'Digital Twins, hype of waardevol instrument?' door KNW Themagroep Water & IT mmv TNO, Waterschapsbedrijf Limburg en Vitens.

digital twin

Digital Twins, hype of waardevol instrument?

donderdag 11 nov 2021 | 15:45-17:15  uur | online

Waterschappen en drinkwaterbedrijven zetten vol in op de digitale transformatie. Eén van de begrippen die we in dit kader steeds vaker horen is dat van de zogenoemde 'Digital Twin'. Wat is dat eigenlijk, een digital twin, in het perspectief van de primaire processen in de watersector? Wat voegt een digital twin toe, waarom zouden we die moeten ontwikkelen en implementeren? En als die toegevoegde waarde duidelijk is: hoe pak je die ontwikkeling en implementatie dan aan, wat komt daar bij kijken?

Drie ervaringsdeskundigen van TNO, Waterschapsbedrijf Limburg en Vitens deelden hun ervaringen met het ontwikkelen en implementeren van digital twins. Zij lichtten toe hoe hun organisaties met het concept 'digital twin' omgaan, wat zij inmiddels hebben bereikt, hoe zij dat hebben aangepakt, en welke lessen zij daarbij hebben geleerd. En uiteraard was er een paneldiscussie waarbij de sprekers vragen van de toehoorders beantwoordden.

PROGRAMMA en download presentaties

VIDEO opname van het webinar

Organisatie
Themagroep Water & IT