KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Voor het KNW Najaarscongres 2021 was een programma voorbereid vol inspiratie over Transities in de watersector. Echter gezien de ontwikkelingen rond de covid-besmettingen en de maatregelen, is besloten het congres op 26 november niet door te laten gaan, maar te verplaatsen naar vrijdag 22 april 2022.

NC2021 banner3

KNW Congres: Transities in de watersector - leren van transformeren

* Uitgesteld naar nieuwe datum: vrijdag 22 april 2022
* Uitreiking MBO-prijs en HBO- en WO-Scriptieprijs 2021: deze prijsuitreiking gaat wel door, tijdens een online event op vrijdag 26 november 2021. Zie Nominaties MBO-prijs en Nominaties HBO- en WO-Scriptieprijs

---

PROGRAMMA EN ACHTERGROND

Transitieopgaven in de watersector
Als watersector hebben we grote ambities en werken we al volop en met veel passie aan diverse transitieopgaven. Zowel in het stedelijk als landelijk gebied, in het watersysteem en de waterketen. Soms gaat het goed maar ook best vaak is het taai. Niet gek ook, omdat verandering van systemen vraagt om verandering van denken, doen én organiseren.

"We moeten de opgaven in de watersector op de juiste manier definiëren, niet als 'optimalisatieprobleem' maar als  transitie-vraagstuk. Immers, het is de precieze omschrijving van een probleem die bepaalt in welke richting men de oplossing zoekt. Echte transitie-oplossingen, mét handelingsperspectief, zijn hoogstnoodzakelijk."

Inspiratie en concrete handvatten
Het wordt een gevarieerd programma met sprekers, workshops, en veel ruimte voor ontmoeting met collega's. Ook de H2O-prijs zal dan worden uitgereikt, voor het beste Vakartikel van 2021. Na afloop van het KNW Congres heb je concrete handvatten gekregen om met je eigen transitieopgave(n) aan de slag te gaan, én een scherper zicht op wat het van de organisatie vraagt. 

Programma-overzicht en aanmelden
KNW Congres: Transities in de watersector - leren van transformeren

* Over de locatie van het KNW Congres - Door jonge talenten klaar te stomen voor de wereld van morgen, geeft Jelmer versnelling aan transities in de wereld van water, infrastructuur, bouw, energie en gebiedsontwikkeling. Vanuit die missie stelt Jelmer graag hun ‘Brooklyn Campus’ open voor het KNW Congres.

NC2021 banner4

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Handige links

Over onze organisatie

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl