KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Er zijn ideeën en technieken genoeg voor een andere aanpak van B&O. Maar hoe zorgen we dat dat in praktijk gebracht wordt? In CoP Webinar#4 'Gedragsverandering' deelden we eyeopeners over Brein, Beslissen & Beïnvloeden, en ervaringen van HHSK, in de september-serie nav de nieuwe Waterbeheerplannen. Lees verder voor de terugblik op de 4 webinars in deze serie.

cop maaibeheer

September: Maand van Beheer & Onderhoud in Waterbeheer

7-28 sept, elke dinsdag | 9:00-10:00 uur | online

7 sept | Maaipakketten
Aan de orde kwamen o.a. nieuwe maaipakketten op basis van nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom nieuwe machines. Met praktijkvoorbeelden. En wat zijn onze ervaringen met de Wet Natuurbescherming bij langdurig hoge temperaturen? - zie Terugblik met presentatie en video opname.

14 sept | Circulair beheer en onderhoud
Veel waterschappen zoeken manieren om circulair te werken, bijvoorbeeld door maaisel circulair toe te passen. In dit webinar mmv BlueCity en CoCon Damwanden deden we inspiratie op voor innovatieve methoden en producten. Met voorbeelden uit de praktijk die rendabel toepasbaar blijken te zijn - zie Terugblik met presentaties en video opname.

21 sept | Innovaties in beheer en onderhoud van watergangen
Innoveren is een 'must' geworden. We hebben innovaties nodig om tegemoet te komen aan onze klanten die steeds betere en goedkopere dienstverlening verwachten. Maar ook om uitdagingen - zoals klimaatverandering - aan te pakken. Tijdens dit webinar keken we naar praktijkvoorbeelden: wat zijn de ervaringen met de Hololens en Mixed Reality (WDOD) en de Droneboot (HHSK) ? - zie Terugblik met presentaties en video opname.

28 sept | Gedragsveranderingen
Je hebt een goed idee of er is een bepaald beleid vastgesteld, maar hoe krijg je collega’s of terreineigenaren in je gebied zover dat ze aan je idee/beleid gaan meewerken? Kennis over gedrag van mensen kan je daarbij helpen. In dit uur hoorden we meer over gedragsonderzoek 'Brein, Beslissen & Beïnvloeden' en ervaringen van HHSK, met praktische tips en trucs om zaken voor elkaar te krijgen - zie Terugblik met presentatie en video opname.

Organisatie
CoP Beheer & Onderhoud

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl