KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Wetskills organiseert een Water Challenge gekoppeld aan de Olympische Spelen in Japan, met cases over oa klimaatadaptie en off-shore windparken. Online programma met internationale teams, vanaf 29 juni parttime, met een spetterende finale op 5 augustus. Zie de video uitnodiging van windsurfer Kiran Badloe, en doe ook mee!

wetskills japan

‘Olympic’ Wetskills-Japan 2021, an online learning experience

29 juni - 5 aug 2021 | 1-2 dagen per week | online | info

Deze speciale Wetskills editie wordt georganiseerd ism Dutch Wavemakers en De Oude Bibliotheek Delft. Gemixte teams van deelnemers uit Japan en Nederland werken samen aan vraagstukken rondom de Water-Energy-Food nexus. Het programma speelt zich vanwege tijdsverschil vooral in de ochtend af. Op 5 augustus is de finale vanuit De Oude Bibliotheek in Delft met een livestream naar TeamNL Tokyo Expo.

Onder andere Kiran Badloe en Lilian de Geus (windsurfers namens Nederland tijdens de Olympische Spelen) hebben een rol in het programma.

Cases en case owners:

  • Design of a multipurpose wind energy park - by Rotterdam Offshore Wind Coalition & De Oude Bibliotheek Delft
  • Multi-layer flood safety: impact on land & water planning - by Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier & HKV Consultants
  • Urban water development for Climate Adaptation - by Waternet & University of Tokyo (tbc)
  • Repurposing of current offshore infrastructure in the sea - by De Oude Bibliotheek Delft & Rotterdam Offshore Wind Cluster
  • Valuing Virtual Water - by Water Footprint Implementation (optional)

Meedoen? Deelname staat open voor studenten (Master of laatste jaar Bachelor) en Young Professionals met een passie voor Water-Energy-Food.

Informatie en aanmelding
Wetskills-Japan 2021

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl