KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Uit afvalwater kunnen grondstoffen teruggewonnen worden, met toepassingen voor oa bioplastics, papier, bouwstoffen voor asfalt en kunstmest. In het Webinar 'Nieuwe grondstoffen' ism STOWA werden recente ontwikkelingen gedeeld rond oa Kaumera en bioplastics. Terugblik op webinar 6 in de cyclus 'Water in de circulaire economie'.

webinar circulair 6

Water in de circulaire economie

De watersector kan op diverse terreinen een rol spelen in de circulaire economie. Er zijn talloze kansen en al veel mooie voorbeelden. In de webinar-cyclus 'Water in de circulaire economie' bespreken we actuele deelthema's.

WEBINAR 6: Nieuwe grondstoffen

STOWA werkt samen met waterbeheerders en kennispartijen aan de ontwikkeling van toegepaste kennis voor waterbeheerders. In dit webinar brengt STOWA drie inleiders samen om ons te inspireren rond de terugwinning van grondstoffen uit afvalwater.

'Door met een nieuwe bril naar het traditionele waterzuiveringsproces te kijken, zijn de waterschappen tot een nieuw, uniek concept gekomen: de Energie- en Grondstoffenfabriek. Een combinatie van bestaande en nieuwe technieken maakt het mogelijk energie en grondstoffen te winnen uit afvalwater. Van de teruggewonnen grondstoffen kunnen diverse producten worden gemaakt, zoals bioplastics, papier, bouwstoffen voor asfalt en kunstmest.' Aqua Minerals ondersteunt de waterschappen bij het vermarkten van deze nieuwe grondstoffen.

Sprekers, en download presentaties

Video WEBINAR 6: Nieuwe grondstoffen


Overzicht, agenda en terugblik

Webinar-cyclus 'Water in de circulaire economie'

INITIATIEFNEMERS


Meer KNW & Watersector events

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl