KNW NIEUWS

Waternetwerk nieuws en activiteiten

Water in de circulaire economie - Wat worden de thema's in 2021? En hoe kunnen we daarin samenwerken? 'Er komt in elk geval een nieuwe serie over Klimaatextremen.' Terugblik op het afsluitende 8e Webinar mmv Ralph Lindeboom (TU Delft) en Willy Verstraete (UGent).

webinar circulair 8

Water in de circulaire economie

De watersector kan op diverse terreinen een rol spelen in de circulaire economie. Er zijn talloze kansen en al veel mooie voorbeelden. In de webinar-cyclus 'Water in de circulaire economie' bespreken we actuele deelthema's.

Actuele deelthema's gedeeld ...

De afgelopen maanden stonden we samen stil bij de betekenis van de circulaire economie voor de watersector. Hierbij verkenden we onderwerpen zoals nutriënten, hergebruik van water, energie en nieuwe grondstoffen, de rol van industrie, governance en gedrag.

... en hoe nu verder?

Op 17 december keken we naar de toekomst, met Ralph Lindeboom (TU Delft) en Willy Verstraete (UGent). Waar gaat de ontwikkeling in de watersector heen als we het hebben over de circulaire economie? En welke belemmeringen moeten we hiervoor samen overwinnen?

Sprekers, en download presentaties

Hoe gaan we als watersector de volgende stap zetten?

Uit een survey onder de ruim 1000 deelnemers aan deze webinar serie, bleek dat er oa behoefte is aan verdieping op de thema's:

  • ‘Hergebruik van Water’ en
  • ’Nieuwe grondstoffen’

Daarnaast is er veel vraag naar een nieuwe reeks webinars over het onderwerp:

  • 'Klimaatextremen (te veel of te weinig water)’

In 2021 organiseren we daarom een nieuwe serie bijeenkomsten over klimaatextremen. En KNW Waternetwerk organiseert in 2021 de KNW Water webinars, met elke maand een webinar over een actueel water thema, ism de KNW Themagroepen.

Video WEBINAR 8: En hoe nu verder?

Overzicht en voorgaande webinars
Webinar-cyclus 'Water in de circulaire economie'

INITIATIEFNEMERS


Meer KNW & Watersector events

 

 

Koninklijk Nederlands Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

Bezoekadres

Koningskade 40
2596 AA Den Haag
070 - 32 22 765

info@waternetwerk.nl